Bizden HaberlerEtkinlikler

BAŞKANLARDAN KGC’YE ZİYARET..

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile ilçe belediye başkanları Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’a ziyarette bulundular.

Ziyarette erken seçim söylentileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Seçim hep konuşulur. Seçim var ama zamanında var. Bizler seçimden değil, çalışmaktan sorumluyuz” dedi.   

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyareti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan,  Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan  katıldı. 


Bizler zaten hep biriz, beraberiz diyen Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ, “Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere Melikgazi, Kocasinan, Hacılar, Talas, Özvatan, Akkışla, Develi, Tomarza, Yahyalı bütün belediye başkanlarımız burada görmekten son derece mutluyuz. Bizler zaten hep biriz, beraberiz. Şimdiye kadar hiçbir ikilem olmamıştır. Ne belediye başkanlarıyla ne de medyamız arasında. Dolayısıyla bugün burada olmaları bizi son derece memnun etmiştir. Hiçbir zaman medyamızdan ve cemiyetimizden desteklerini esirgemediler” dedi. 


YENİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN


Başkan Memduh Büyükkılıç da Metin Kösedağ’a hayırlı olsun diyerek , “Bize her zaman gösterdiğiniz sıcak ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kayserimizin huzuru, birliği, beraberliği için bunlar önemli. Şehrimizi sahiplenmek, sorunları varsa onu birlikte ortak akıl ile çözme yolunda irade göstermek; 4 organize sanayisi, bir teknoparkıyla, 5 tane üniversitesiyle genç dostu bir şehir olarak, ticaret ve sanayisiyle anılan son süreçte de turizm ile sağlık, eğitim, kültürel, sosyal alanlardaki gelişmelerle dikkatleri üzerine çeken; tarihi geçmişiyle de kadim bir şehir olarak gastronomi kültürünü de ön plana çıkaran bir yaklaşım içerisinde şehrimizi daha üst noktalara taşımak için çalışıyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, bereketimiz. Bunu her zaman söylüyoruz. Allah bu huzurumuzu, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Bize gösterdiğiniz sıcak ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni dönem hayırlı olsun. Burada çalışmalarıyla her zaman ön planda olan Veli Altınkaya Başkanımızı da rahmetle anmadan geçemeyeceğim” ifadelerinde bulundu. 


DAHA SAĞLIKLI BİR ULAŞIMI NASIL SAĞLARIZ?


Kartal Kavşağı ile ilgili Proje çalışmasının devam ettiğini söyleyen Memduh Büyükkılıç, “Değişik, alternatif projeler üretiliyor. Amacımız daha sağlıklı bir ulaşımı nasıl sağlarız yönünde. Ama tüm bunların yanında alternatif yollar açma çalışmalarımız da devam ediyor.  4 yüz bin civarında şu anda tescilli araç sayısı söz konusu. Tüm bunlarda geleceğe yatırım yapma yönünde ortak akılla çalışarak üretim konusundaki çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 


VAKA SAYISI İLE YAPILAN TEST ORANLARI YÜZDE 15’LERDE


Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin pandemide ki son durumunu da değerlendirerek, “Vaka sayısı ile iyi bir noktaya doğru gidiyoruz. Ama bu bizler de bir gevşemeye vesile olmasın. Vaka sayısı ile yapılan test oranları yüzde 15’lerde.  Yeter mi, yetmez. Ya bu hastalığı geçirip bağışıklık kazanacağız ya da aşı olacağız. Dedikodulara kulağımızı tıkayıp, sosyal medyadaki söylemlere itibar etmeyip, bilim adamlarına inanarak aşımızı mutlaka yaptıralım. Aşılama oranlarında şu anda iyi noktadayız. 180 binlerde hala aşılanması gereken canlarımız var. İhmal etmeyelim” şeklinde konuştu.  


ERKEN SEÇİM VAR MI?


Siyasetçilerin her gün sahalarda olması ile ilgili erken seçim söylentilerine ise, “16 ilçe bir büyükşehir olarak hepimiz şehrimizi ileri noktalara götürmek için çalışıyoruz. Kimse ben buraya seçildim benim işim bitti mantığıyla çalışmıyor. Bir vebal duygusuyla, kimsesizin kimsesi olması amacıyla inanın her bir başkanıma kefilim. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sabah namazıyla başlayıp, gece kaçta evimize geçiyoruz belirsiz. Nikâh, cenaze, kendi çalışmalarımız derken gece gündüz çalışıyoruz. Kesinlikle şikâyetçi değiliz. Allah lütfetmiş, bizlerde layık olma noktasında çalışıyoruz. Bizler her şey bitti noktasında da değiliz, anlayışımızı yenilemeli, gönüllerde yer etmeliyiz. Seçim hep konuşulur. Seçim var ama zamanında var. Bizler seçimden değil, çalışmaktan sorumluyuz” ifadesinde bulundu.  

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu